KNX – Världsstandarden för hem och fastighetsautomation

Idag är det otänkbart att bygga en byggnad utan ett öppet, framtidsinriktat automations- och styrsystem. På så sätt är byggnaden innovativ och säker samt bibehåller värde och kommersiell attraktionskraft över tid samt bidrar till den oumbärliga miljömässiga hållbarheten.  

KNX är den enda globala standarden för hem- och byggnadsautomation som tillåter fullständig byggnadskontroll för att kontrollera alla aspekter av hem- och byggnadsstyrningar såsom: belysning, värme, kyla och ventilation, persienner/jalusier, säkerhets- och dörrkommunikationssystem, ljud, video och mätning.

KNX kan installeras i nya eller befintliga byggnader, oavsett om det är ett nybyggt, ombyggnadsprojekt, bostad eller en kommersiell anläggning.

Bostadshus

Skräddarsy ditt hem för din livsstil med
KNX-teknik. En anpassad bostad eller lägenhetsbyggnad med högsta komfort och kvalitet kommer att öka ditt hems värde och göra det mer energieffektivt.

Kontorsbyggnad

Med KNX kan du minska underhållskostnader avsevärt när det gäller energiförbrukning. Med användning av smart teknik i kontorsbyggnader kan man öka produktiviteten och kvalitén på arbetsmiljön.

Hotell

Hotellägare vill erbjuda en hög nivå av komfort till sina gäster. Samtidigt är kostnadskontroll och hållbarhet absolut nödvändigt. Byggnadsautomation med KNX är den perfekta lösningen för att möta dina gästers höga förväntningar och samtidigt optimera energianvändningen.

Sjukhus

En pålitlig och effektiv digital infrastruktur är oerhört viktig för sjukhus. Ständig övervakning, säkerhetsåtgärder och effektiv energihantering kan förbättra den dagliga rutinen hos en hälsoorganisation där varje detalj räknas.

Industri

Tillförlitlig infrastruktur är avgörande för industribyggnader. KNX erbjuder ett säkert och lätthanterligt system för en stabil produktionsprocess.

Idrottsanläggning

Ett mycket flexibelt automationssystem är en verklig tillgång för den dagliga förvaltningen av infrastruktur för både stora och små idrottsanläggningar.

Varför ska man välja KNX?

Global standard

Systemet är öppet och interoperabelt

Full förenlighet med nationella, europeiska och internationella standarder

En nyckelfaktor för att uppnå högre energieffektivitet i byggnader

Enkelhet i systemdesign och kravdefinition. Lämplig för nybyggnation och renovering.

KNX är tillgängligt med tusentals enheter tillverkade av över 500 tillverkare.

KNX är ett klenspännings-system som minskar de elektro-magnetiska fälten i byggnader

Systemet baseras på en teknologi som har etablerats på marknaden i 30 år och som ständigt utvecklas

KNX är en säker investering, tack vare standardens öppenhet och interoperabilitet

Systemsäkerhet och tillförlitlighet

KNX i världen

Länder
0
Tillverkare
0
Produkter
0
Partners
0

Vill ni veta mer om vad vi kan erbjuda inom KNX eller veta mer kring KNX?