Sensorer

Sensorer för ljus och klimatstyrning

För att skapa en byggnad med hög energieffektivitet och rumskvalité är våra olika sensorer att rekommendera. Varför ska ljuset lysa om ingen befinner sig i rummet eller att luftkonditionering är på fast rumstemperaturen är behaglig? De olika sensorerna samlar in information och skickar vidare värden för att se till att ingen onödig energi används när det inte behövs.

Med våra sensorer installerade kan man samla in information om luftfuktighet, temperatur och CO2 i byggnaden. Denna information utvärderas för att skapa en mer bekvämlig rumsmiljö samt bidra till en mer energieffektiv byggnad.

Närvaro- och rörelsesensorer

Dessa sensorer används för att styra ljusregleringen.
När den känner av närvaro så aktiveras ljuset och när ingen befinner sig i rummet så släcks det ner och därav kan man spara energi. Finns för vägg och takmontage samt en variant för utomhusbruk.

Luftkvalitetssensorer

Modulen mäter temperatur, luftfuktighetsprocent och luftkvalitet, uttryckt i termer av TVOC (Total Volatile Organic Compounds) eller CO2-ekvivalent. De främre lysdioderna indikerar status för uppvärmning, kylning, avfuktning, befuktning och TVOC eller CO2.


Rumstermostater

Enheten är försedd med en LCD-Display med justerbar bakgrundsbelysning och en sensor för temperaturmätning.  Reglerar oberoende temperaturen i ett rum eller en zon. I kombination med ett eller flera KNX-ställdon kan rumstemperaturregulatorn styra värme- och kylutsläpp från en serie terminalenheter för termisk växling (såsom radiatorer, fläktkonvektorer, strålningspaneler för golv och tak, etc.).